sz14-161-111.jpg

 

Healing is één van de vormen van genezen die ik in mijn praktijk beoefen. Deze vorm wijkt weliswaar in de vorm af van andere methoden, zoals massage of Reiki, maar beoogt hetzelfde. Letterlijk is dat helen, ofwel heel maken. Wat bedoelen we daar nu mee?

Een belangrijk uitgangspunt is dat wij in de kern al heel zijn. En niet alleen als individuen, maar vooral als onderdeel van de grotere éénheid die we allemaal samen vormen. We zijn allemaal al verbonden met elkaar, alleen hebben we “geleerd” dat we afgescheiden zijn. Kleine eilandjes, ronddrijvend in een onvoorspelbare, meestal bedreigende zee. Tussen onszelf en de anderen hebben we allemaal blokkades gecreëerd, waardoor we die fundamentele verbinding niet kunnen voelen. Die blokkades bestaan vooral uit oordelen over jezelf en anderen, die ervoor zorgen dat we ongelijkheid zien, in plaats van gelijkheid. Angst in plaats van liefde. Pijn in plaats van geluk.
En daar worden we onrustig, ongelukkig of zelfs ziek van.

Door middel van healing proberen we de verbinding te herstellen, zowel met onze eigen liefdevolle kern, als met elkaar. Dat is het heel – maken waar het om gaat. Net zoals bij Reiki en massage doen we dat door allereerst goed, met ons hart, contact te maken met degene die de healing ontvangt. Dat gebeurt niet zozeer fysiek, als wel met de hele energie van de persoon. Tegelijkertijd maken we zelf contact met onze eigen kern, én met het geheel, dat je intuïtie, leiding, gidsen, de kosmos etc. kan noemen. Door dit contact krijgen we intuïtieve indrukken van de persoon die tegenover ons zit en kunnen we blokkades wegnemen die de ervaring van heelheid in de weg zitten. Dat doen we meestel in de aura van die persoon, dat is iemands energetische uitstraling. Vandaar dat het vaak aura -healing wordt genoemd.

sz14-161-109.jpg 
 

Naast healing wordt vaak de term reading gebruikt. Dit staat voor het “lezen” van iemands energie. Dan duidt en benoem je de intuïtieve indrukken die in iemands energie tegenkomt. Door deze uit te spreken en te bespreken worden de thema’s die spelen duidelijk gemaakt. Deze verheldering heeft op zichzelf ook al een helende werking. De (h)erkenning van een thema, een patroon of een dieperliggend probleem is het beginpunt van het loslaten en helen ervan. Zo geef je, al “lezend” iemand de aanknopingspunten waar hij of zij zelf weer mee verder kan. In de praktijk is een dergelijke behandeling dus altijd een combinatie van healing en reading, reden waarom ik ze ook in één cursus integreer.

Het mooie van dit alles is dat, terwijl we een ander healen en readen, we het tegelijkertijd ook voor ons zelf doen. We ervaren hier heel duidelijk dat geven en ontvangen één zijn. Healing is één grote oefening in het heel worden door zelf op je intuïtie of leiding te vertrouwen. Een vertrouwen wat je leven zal veranderen. Dit is je contact met het grotere geheel, het universum, terwijl je verstand slechts zicht geeft op een zeer beperkt deel van de werkelijkheid. Het is dan ook niet belangrijk of je na de cursus ook healing – behandelingen gaat geven. Sterker nog: de kern is je eigen groei, en daar doe je altijd niet alleen jezelf maar je ook het grotere geheel, dus ook je omgeving een plezier mee.

Iedereen kan dit leren, met hoeveel twijfel je ook begint. Intuïtie is niet een “gave” die slechts enkelen hebben, het is de natuurlijke staat voor iedereen. Als kind wisten we niet beter. Het enige verschil tussen mensen is de mate waarin ze er weer op durven te vertrouwen. En dat vertrouwen groeit vanzelf, door er in een veilige omgeving mee te oefenen. 
En dat is de omgeving die we je graag willen bieden. Kijk in het programma voor meer informatie.