Al sinds ik heel klein was had ik intuïtief het gevoel dat er iets belangrijks ontbrak in de “gewone” wereld waarin ik terecht was gekomen. Ik wist niet precies wat dat was, maar had er wel een enorm verlangen en heimwee naar. Soms voelde ik dat dit “iets” dichtbij was, in een warme liefdevolle omhelzing met mensen die van mij hielden, of bij een gezellige, liefdevolle samenkomst, b.v. een Kerst- of Sinterklaasfeest of mijn verjaardag. Veel later ben ik gaan begrijpen wat dat “iets” nu was.

Jaren later, nadat ik me door allerlei studies en banen had geworsteld, waar ik steeds dat gevoel van “ waar het nou echt om gaat” niet vond, stopte ik met een stress-baan omdat ik zwanger was. Ik wilde mijn kindje in alle rust en liefde laten groeien in mijn buik. Het was een heerlijke tijd. Na de geboorte van mijn dochter in 1993 wist ik één ding heel zeker: ik ga niet meer terug naar de stress waar ik uit was gestapt. Inmiddels had ik een therapeute leren kennen die mij nieuwe inzichten had gegeven: alles in de wereld is door mensen bedacht. Maar dat wil nog niet zeggen dat het ook de waarheid is. We zijn er alleen aan gewend geraakt, we weten niet beter. Maar het kan wel anders! B.v. lichamelijke en geestelijke klachten zijn signalen dat er iets niet in orde is op een dieper niveau. Een signaal weghalen of onderdrukken helpt niet, er naar luisteren wel. Dit geeft inzichten en dan kan het signaal (de klacht) ook verdwijnen. Ik voelde dat dit belangrijk voor mij was op mijn zoektocht naar dat “iets”.

Daarna kwamen er allerlei mensen, boeken en opleidingen op mijn weg, die mij hetzelfde gevoel gaven: ja, ik ben op de goede weg, ik ga het vinden. Holistische massage, Reiki en Healing gaven mij het goede gevoel: ik voelde het ontbrekende stukje als warmte, liefde en ontspanning om me heen, maar ik kon het nog steeds niet benoemen. Tot dat ik in 1999 in aanraking kwam met Een Cursus In Wonderen. Tijdens een inleidende lezing van Willem Glaudemans viel alles op zijn plek: we hebben te maken in de wereld met liefde en ego, waar we steeds bij alles wat we doen tussen kunnen kiezen. Liefde is waar en is wat we in werkelijkheid zijn, en het geeft verbinding, rust en vrede. Ego is door mensen bedacht en produceert angst, onrust, oordelen, afgescheidenheid en alles wat daaruit voortvloeit. Ik begreep ineens dat de “gewone” wereld voornamelijk op ego gebaseerd is, en dat dát is wat we kennen als waar en normaal, terwijl het gaat om liefde, maar dat zien we niet of vergeten we steeds. Volgens de Cursus In Wonderen is dat ons enige probleem, en zijn alle andere grote en kleine problemen daar op terug te voeren. Bij de Massage-, Reiki- en Healing-opleidingen was die liefde steeds heel voelbaar, daarom voelde ik me er zo goed bij.
Het “iets” had een naam gekregen: Liefde!.

Nadat ik dit eenmaal ontdekt had wilde ik niets liever dan dit delen met en doorgeven aan anderen, zowel in mijn werk als in de rest van mijn leven.
Ik doe in mijn praktijk behandelingen die gebaseerd zijn op leven vanuit Liefde i.p.v. ego, zoals we gewend zijn. Ik gebruik hiervoor verschillende hulpmiddelen, zoals healing en reading, holistische ontspanningsmassage, Reiki, tarotkaarten en andere hulpmiddelen. Ik werk daarbij altijd vanuit een holistische visie, d.w.z. dat ik kijk naar het geheel van de persoon die bij mij komt, op alle niveau’s (lichamelijk, sociaal, mentaal, emotioneel, geestelijk, spiritueel), en dat ik een klacht ook op die manier bekijk en behandel.

Ook geef ik verschillende cursussen op dit gebied, die je op deze site allemaal kunt vinden. Misschien zit er iets voor je bij, of wil je een keer komen voor een behandeling/consult. Je bent van harte welkom!!!

Lieve, warme groeten,

Margriet Castrikum.                                                                 

 

Opleiding en ervaring

Ik ben mijn praktijk begonnen in 1995, nadat ik eerder werkte in het onderwijs en de kinderopvang. Als opleiding daarvoor deed ik de studie pedagogiek aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Daarna deed ik 2 jaar van de opleiding bij Holos, academie voor holistische massage, in Diemen, gevolgd door de 3-jarige opleiding intuïtieve ontwikkeling, healing en reading bij het opleidingsinstituut Mens & Intuïtie in Amersfoort.

Daarnaast deed ik Reiki trainingen bij diverse masters en haalde mijn master – graad in zowel de Usui als de Tera Mai™ Reiki en Seichem.

Verder volgde ik diverse cursusreeksen over “Een cursus in wonderen” bij Willem Glaudemans, wat een belangrijke spirituele leidraad werd in mijn leven en praktijk.

Ook heb ik verschillende Tarot-cursussen gevolgd.

In 2011 rondde ik de opleiding Medische Basiskennis bij Mens en Intuïtie in Amersfoort af.

Eind 2015 volgde ik de cursus Dierentolk bij Iduna Healing in Amersfoort, waarna ik in maart/april 2016 een verdiepingscursus Dierentolk deed bij Monique van der Drift in Wilnis.

In het voorjaar van 2016 volgde ik de cursus Akasha Kronieken bij Spirit Wings in Rotterdam.

In maart/april 2017 heb ik deelgenomen aan de training EMDR (Eye Movement Desensitisation Reprocessing) bij Take Off Support in Zoetermeer.

Ik integreer de technieken en grondgedachtes uit deze opleidingen in mijn cursussen en individuele consulten op een wijze die helemaal is aangepast aan de personen en situaties.

Vanaf 19 december 2011 ben ik toegelaten als lid van de BHET (Beroepsvereniging Holistisch Energetisch Therapeut). Lidnummer: 248 . Met ingang van 1 januari 2017 is de BHET gefuseerd met het VvET (Verbond van Energetisch Therapeuten). Mijn lidnummer van het VvET is B 121.

Vanaf 13 januari 2012 heb ik een RING beroepsregistratie. registratienr: 12123414910 gehad, vanaf 2015 is dit veranderd in een beroepsregistratie bij de RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg), registratienr: 106017R. Per 1 januari 2022 is de VvET opgeheven en  ben ik lid geworden van de VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze), registratienr: 22112031.

 

Vanaf 1 januari 2023 heb ik er voor gekozen om zelfstandig te werken en geen lid meer te zijn van een beroepsvereniging.

 

BTW-nr: NL001316848B95

KvK-nr: 24477176