Je kunt er voor kiezen om, na je Reiki 1 en 2 inwijdingen, een verdere, heel mooie, verdieping in de Reiki aan te gaan door de Reiki 3 cursus te volgen en daar bij de Reiki 3 inwijding te ontvangen. 
Reiki 3 geeft je de inwijding op zielsniveau. Dat betekent o.a. dat de vraag en bewustwording van wie jij werkelijk, ten diepste bent zich steeds meer zal gaan aandienen. Je zult je steeds meer bewust gaan worden van het verschil in waarnemen en handelen vanuit emoties en vaste (denk-)patronen (ego -bewustzijn), en waarnemen en handelen vanuit je hart en onvoorwaardelijke liefde (ziels -bewustzijn). Dit betekent een zuiveringsproces, waarbij een transformatieproces op gang komt.
Deze cursus bestaat uit 2 onderdelen, die los van elkaar te volgen zijn: Reiki 3 healer en Reiki 3 master.

Onderwerpen die bij de Reiki healer cursus aan de orde zullen komen zijn;

* Het ego, het ik (de beslisser) en de ziel;
* Onvoorwaardelijkheid en vergeving;
* Angst en liefde;
* Wederkerigheid;
* Leiding, zowel innerlijke als van gidsen;
* De 10 voorbereidings – en afrondingspunten van een Reiki -behandeling
* Voorbereiding van je lichaam op de inwijding;
Het aantal lessen dat hiervoor nodig is kan per persoon verschillen.

Daarna is het mogelijk om te leren om zelf inwijdingen te geven tijdens de Reiki 3 master opleiding. 
Dit neemt ca. 5 lessen van 2 uur in beslag. Tijdens deze lessen leer je hoe je zelf een Reiki-cursus kunt geven (1, 2 en 3), en hoe je de inwijdingen moet doen.

In de praktijk is gebleken dat veel mensen die geïnteresseerd zijn in Reiki 3 al vertrouwd zijn met de stof die ik aanbied in de Reiki 3 healer cursus, meestal omdat ze ook al andere cursussen hebben gedaan, zoals Healing, Reading of Een cursus in wonderen. Ik probeer dan om een aangepast programma voor Reiki 3 healer aan te bieden. Dit kan per persoon verschillen. 
Daarom maak ik in veel gevallen eerst een afspraak met de Reiki 3-belangstellende vóór ik precies kan bepalen hoe we samen aan Reiki 3 kunnen gaan werken.