Seichem is, net als Reiki, een onderdeel van het Tera Mai ™ healing systeem. Het heeft de volgende kenmerken: 

 • Seichem omvat het geheel. 
  Dit is voor mij een belangrijk punt. Het is de kracht van Seichem dat het alles omvat: de 4 elementen, de 7 chakra’s, alle niveaus van zijn. Op zich niets nieuws voor de manier waarop wij werken met healing, Reiki, een cursus in wonderen, etc. Toch is dit voor mij heel voelbaar als ik met Seichem bezig ben. Het is behulpzaam bij het voelen dat alles één is, dat er eigenlijk geen afscheiding bestaat. Seichem bevat de vier elementen.
 • Dit punt sluit aan bij het vorige. Reiki omvat alleen het element aarde, Seichem omvat aarde (Reiki), lucht (Angelic Light), vuur (Sakara) en water (Sophi-el). Het heeft me heel wat moeite gekost om duidelijkheid te krijgen over de vraag of Reiki nu wel of niet in Seichem zit. Maar in mijn Seichem 3 cursusboek (van Kathleen Millner) vond ik na veel zoeken de volgende passage: “Hoewel het waar is dat de Tera-Mai™ Reiki 1, 2 en 3 initiaties inclusief zijn in de Tera-Mai™ Seichem 1, 2 en 3 initiaties, is het waarschijnlijk verstandiger om eerst Tera-Mai™ Reiki-masterschap te doen voordat ze het Tera-Mai™ Seichem-masterschap doen.”
 • Reiki is dus het element aarde, en een voorwaarde om met de andere elementen te kunnen werken. Sakara is het element vuur, wat heel warm aanvoelt als het doorkomt, en waarmee je volgens Kathleen bepaalde blokkades weg kunt branden. Sophi-el is het element water, wat vooral werkt op emoties en koel aanvoelt. Angelic Light (engelenlicht) is het element lucht. Het voelt heel rustig aan. Je voelt je heel erg verbonden met alles, je voelt de aanwezigheid van Leiding (engelen). Het is een gevoel van trance, een gevoel van “alles is goed zoals het is”, zoals je ook kunt hebben na een fijne meditatie. Voor mij persoonlijk heeft Angelic Light, naast Reiki, de meeste betekenis. Ik voelde het ook direct na mijn inwijding en het is dagen bij me gebleven. Het helpt heel goed om in contact te zijn en te blijven met Leiding. En dat brengt mij bij het volgende punt.

 

 

 • Bij Seichem ligt de nadruk op het werken met Leiding
  Dit wordt door Kathleen voortdurend benadrukt, hoewel het voor mijn praktijk ook weer niets nieuws is. We proberen ons altijd te laten leiden.
  Kathleen heeft allerlei benamingen voor deze Leiding. Een greep hieruit: God, moeder-vader God, engelen, verheven wezens, hogere wezens, de heilige geest, hogere meesters, spirituele gidsen, helpers, de priesterorde van Melchizedek, het hogere zelf, etc.
 • Bij Seichem staat de regenboog centraal.
  De regenboog is een symbool dat een centrale plaats inneemt bij Seichem. Het symboliseert het verbonden zijn van de chakra’s (het zijn de kleuren van de chakra’s) en meer in het algemeen het verbonden zijn van alles en iedereen. Bij de inwijdingen wordt regenboogenergie door de master in de handen van de cursisten geblazen, en daarmee de Seichem-kracht. 
  Twee dagen na mijn eerste Seichem-inwijdingen (ik heb 1 en 2 op één dag gekregen) kwam mijn tante op bezoek. Zij bracht een steen voor me mee, die ze al heel lang heeft, en die regenbooglicht (alle kleuren van het spectrum) weerkaatst. Ze weet niets van Seichem, ook niet dat ik de inwijdingen had ontvangen, en had juist toen besloten om de steen voor mij mee te nemen. Heel wonderlijk. Ik was en ben er erg blij mee. Het was voor mij een seintje van God. Dat Seichem waardevol is en goed voor mij om mee te werken. In het artikel uit In Handen kun je lezen hoe God mij tot Seichem geleid heeft, via een vriend.

Ten slotte wil ik nog zeggen dat voor Seichem geldt wat voor Reiki ook geldt: je moet het ervaren. Ik hoop dat het voor jou ook een verrijking zal betekenen, zowel voor je eigen spirituele ontwikkeling als voor je contacten met anderen, ongeacht of je er je werk van hebt gemaakt om anderen te behandelen. Zoals de Cursus in Wonderen ook steeds benadrukt: je kunt je functie voor Liefde altijd en overal vervullen. Seichem is weer een stukje hulp hierbij, een vorm van Liefde. Misschien oneerbiedig gezegd: het is weer een stuk gereedschap in je gereedschapskist, en met recht een zeer kleurrijk en krachtig stuk !