Reiki is een genezende, rustgevende, harmoniserende en liefdevolle energie, die via de handen doorgegeven kan worden door iedereen die een Reiki -cursus heeft gedaan.

Vele eeuwen geleden kon iedereen van nature Reiki geven. Door onze manier van leven en denken hebben in de loop der tijd de Reiki -kanalen zich gesloten. Reiki is in de 19e eeuw herontdekt door de Japanner Dr. Makao Usui, en vanaf die tijd is Reiki zich weer gaan verspreiden over de wereld.

Tijdens de cursus worden bij de cursisten deze kanalen weer geopend en schoongemaakt, waardoor de Reiki -energie weer kan stromen.

Reiki is onderverdeeld in drie graden of niveaus. Reiki 1 is het basis -niveau. Tijdens de cursus, die twee dagen duurt (met een tussen tijd van twee weken), worden oefeningen gedaan om je eigen energie goed te leren voelen en gronden. Ook wordt gewerkt met inzichtskaarten om jezelf en elkaar beter te leren kennen, en er wordt toegewerkt naar een sfeer van rust, acceptatie, ontspanning en openheid, waardoor de liefdevolle kwaliteit van de Reiki -energie ervaren kan worden. 
Verder worden je Reiki -kanalen geopend (de inwijding) op basis -niveau en leer je Reiki -behandelingen te geven. Met Reiki 1 kun je heel goed andere personen, dieren, planten etc. behandelen. Het is echter ook uitermate geschikt voor zelfbehandeling.

Na met goed resultaat de cursus gevolgd te hebben wordt een certificaat uitgereikt.