Regelmatig start er een introductiecursus spirituele ontwikkeling.(zie programma).

De cursus is bestemd voor mensen die geïnteresseerd zijn in spirituele ontwikkeling, maar er nog weinig van af weten en/of op zoek zijn naar een vorm die bij hen past.

In de cursus zullen dan ook een groot aantal vormen (hulpmiddelen bij spirituele ontwikkeling) aan de orde komen, zoals ontspanningsoefeningen, meditatie, inzichtskaarten, Reiki, Een Cursus In Wonderen, healing en reading, mantra’s, ontspanningsmassage, boeken en CD’s.

Wat is spirituele ontwikkeling?
Ik zal uitleggen wat het voor mij betekent. Ik denk dat wij een “waar” Zelf hebben, dit kun je de ziel noemen. Dit is gemaakt van licht en liefde, en het is wat we werkelijk, ten diepste zijn. Vaak hoor je mensen zeggen dat ze “gewoon zichzelf” willen zijn. Dit is een eenvoudige manier van zeggen dat zij verlangen naar spirituele ontwikkeling. Het ont-wikkelen van hun Zelf, dat wat ze werkelijk zijn, en wat door het leven in de wereld is in-gewikkeld. Daarnaast hebben wij in deze wereld een persoonlijkheid aangenomen, dit kun je het ego of “lager” zelf noemen, dat op angst (in allerlei vormen)  gebaseerd is. De wereld speelt voortdurend op dit ego in en wakkert gevoelens van onzekerheid, onrust, concurrentie en angst aan. Maar heel diep van binnen Weten we nog dat dit niet is wat we willen en wat we zijn, en verlangen we allemaal terug naar die staat van vrede, rust, licht en liefde, die verloren lijkt te zijn gegaan toen we ons met ons ego gingen vereenzelvigen. Spirituele ontwikkeling is nu het weer stapje voor stapje teruggaan naar die staat van rust en liefde waar we zo naar verlangen en steeds meer het vertrouwen krijgen dat we daar hulp en leiding bij krijgen van iets (een gids, God, engelen, etc.) dat meer overzicht heeft dan wij. Bij dit “terugkeren naar ons ware Zelf” kunnen we deze hulp heel goed gebruiken, omdat de onrust van de wereld voortdurend aan ons trekt. Deze hulp kan weer verschillende vormen aannemen in de stof, waarvan we er in deze cursus een aantal de revue zullen laten passeren. Aan de orde zullen komen: meditatie en ontspanningsoefeningen, inzichtskaarten, Reiki, healing en reading, ontspanningsmassage en Een cursus in wonderen. Maar  vaak heeft die hulp ook een vorm die we niet van te voren kunnen bedenken, zoals een toevallige ontmoeting met iemand, een t.v.-programma waar je op zapt, een boek waar je oog op valt, een liedje wat steeds in je hoofd blijft hangen, etc. etc.   

 

img_small_02.jpg