sz14-161-068.jpg            sz14-161-069.jpg

In mijn praktijk is ontspanning bij de behandelingen een belangrijke factor, omdat ik denk en ook bijna dagelijks ervaar dat mensen door ontspanning dichter bij zichzelf komen. Daardoor kunnen ze zich makkelijker bewust worden van de kern van hun spanningen of andere problemen.

Ontspanningsmassage is een techniek die ik hiervoor regelmatig toepas, en die in verreweg de meeste gevallen heel doeltreffend is. Ontspanningsmassage is geen massage op medische indicatie, waarbij een bepaalde spier of gewricht wat problemen geeft wordt behandeld, zoals het geval is bij fysiotherapie of sportmassage. Ontspanningsmassage is gericht op de hele persoon (holistisch) en niet op een bepaald onderdeel, en intuïtie speelt er een belangrijke rol bij. 

Natuurlijk leer je de massage – handgrepen in een bepaalde volgorde, maar het is de bedoeling dat je die vaste volgorde steeds meer los gaat laten en steeds meer gaat vertrouwen op je intuïtie. Ik vind het heel leuk om dit ook in de vorm van een cursus aan anderen door te kunnen geven.

Voor meer ervaringen met massage, klik hier.

 

sz14-161-075.jpg

Ontspanningsmassage voor paren (M/V, V/V, M/M).

Zoals ik hierboven al uitlegde is massage voor mij een heerlijke vorm van ontspanning, waarbij je even helemaal tot rust kunt komen en spanningen los kunt laten.

Uit eigen ervaring weet ik dat dit nog makkelijker en dieper doorwerkt wanneer je dit doet met je eigen partner. Je kent het lichaam van je eigen partner en het is vertrouwd om het aan te raken. Ook is het makkelijker om aan je partner aan te geven wat je wel en niet prettig vindt dan aan iemand die je niet zo goed kent.

In de weekendcursus Ontspanningsmassage voor paren neem je twee dagen de tijd om er helemaal voor elkaar te zijn. Je verwent elkaar met heerlijke massages, maar er worden ook andere oefeningen gedaan om liefdevol contact met elkaar te maken. We beginnen beide dagen met een rustgevende meditatie, en contact maken met elkaar en je partner. Daarna gaan we heerlijk masseren, waarbij intuïtie en liefdevol contact belangrijker zijn dan de massage-technieken, die uiteraard wel aan de orde zullen komen. Tussendoor mag je je liefje ook verwennen met lekkere hapjes en drankjes. Ook voor een lekkere lunch wordt gezorgd.

 Wat ook leuk is, is dat je er thuis mee verder kunt gaan, en de massage als je wilt intiemer kunt maken dan op de cursus mogelijk is. De cursus is ook heel geschikt voorparen die in hun drukke leven (met gezin, werk, etc.) te weinig tijd en gelegenheid hebben om er eens echt helemaal voor elkaar te zijn, en het moeilijk vinden om momenten van rust en werkelijk contact te vinden.

Heb je interesse? Geef je dan op voor het cursusweekend, dat ik samen met mijn partner geef. Kijk voor data in het programma.