Het woord zegt het al: het versmelten van lichaam en ziel, ofwel het totaal incarneren van de ziel in het lichaam, wat onze natuurlijke staat is. Onze ziel, wat we werkelijk zijn, is eeuwig, en gemaakt van liefde. Tijdens je huidige leven is de ziel verbonden met het fysieke lichaam. Het is de bedoeling dat jouw ziel helemaal, totaal aanwezig is in dat lichaam (incarneert), zodat je de goddelijke liefde, waar je ziel van gemaakt is kunt uitstralen en vorm geven via je fysieke lichaam, in de fysieke wereld. Je kunt dan ook zeggen dat in dit leven je lichaam even belangrijk is als je ziel, ondanks het feit dat je ziel eeuwig is en je lichaam niet. Je bént je ziel, je hebt je lichaam.

Weinig mensen (zielen) zijn helemaal aanwezig in hun lichaam, meestal door angst en andere blokkades, waardoor lichamelijke, emotionele en geestelijke ongemakken, onrust en ziektes kunnen ontstaan.

Soul Body Fusion is een healing-methode, die er specifiek op gericht is om lichaam en ziel weer helemaal met elkaar te verbinden en in balans te brengen. Het is een prachtige en eenvoudige aanvulling op o.a. Reiki en healing/reading. Je krijgt er rust en energie van, en je lichaam en ziel kunnen hierdoor samen naar een steeds hogere trillingsfrequentie gaan.